Įsigijote kvepiančią žvakę? Venkite šių dažniausiai daromų klaidų ir jūsų žvakė tarnaus ilgiau, o deginimo patirtis bus malonesnė. 

 

 

1. Nenukerpama dagtis

Jeigu nenukirpsite žvakės dagties, žvakė skleis dūmus ir degs netolygiai. Visai tikėtina, jog daug vaško liks ant žvakės sienelių (gausis taip vadinamas tunelio efektas). To pasekoje sutrumpės žvakės degimo laikas. Pvz., vietoje 33 valandų degs viso labo tik 20. 

Kad to išvengtumėte, nukirpkite žvakės dagtį prieš kiekvieną degimą iki 6mm ilgio. Tai galite padaryti jau prieš pat pirmąjį uždegimą.

2. Per trumpai deginama žvakė

Jei žvakę deginsite trumpai, ji pradės degti į gylį ir gausite tą patį tunelio efektą neišnaudodami pilno žvakės potencialo.

Kad to išvengtumėte, žvakę deginkite bent tol, kol išsilydo visas žvakės paviršius, idealiausiai apie 2-3 valandas.

3. Netinkamai gesinama žvakė

Jei žvakę gesinate uždengdami ją dangteliu, vaškas prisigeria dūmų ir taip gadinamos žvakės kvapiosios savybės. Taip pat nerekomenduojame užpūsti, nes tuomet dūmai pasklinda po kambarį. 

Mes rekomenduojame žvakę užgesinti specialiais priežiūros įrankiais: uždengiant varpeliu (angl., candle snuffer) arba dagties laikikliu (angl., wick dipper) nulenkiant dagtį į vašką ir atlenkiant atgal. Taip paprasta ir išvengsite bereikalingų dūmų.

Patiko? Skaitykite daugiau apie žvakių priežiūrą.